De donor 944


Demontage 944


Voorbereiden 924


944 motorsteunen

HDK-PS project 3

Porsche 924 wordt voorzien van 944 type II techniek

Porsche 924


Opbouwen

De auto waar het mee moet gaan gebeuren is deze Porsche 924 uit 1981. Puntgaaf in de lak. Smetteloos interieur. Onder de 924 zit al de wielophanging van een Porsche 944. Ook de wielen zijn niet origineel 924. Het geeft de auto een vollere en modernere aanblik.

Zoals altijd zit er ook hier wel weer een addertje onder het gras. Motorproblemen hebben ertoe geleid dat de 924 een tijdje aan de kant gezet werd. De financiŽle middelen ontbraken om de reparatie uit te laten voeren. Ongeluk of vandalisme? Wie zal het zeggen? Maar vuurwerk veroorzaakt brand in de ventilator. Het kunststof smelt en druipt naar binnen. De voorruit barst door de hitte.

De brand gaat gelukkig niet door in de motorruimte. Deze schade lijkt zich zo op het eerste gezicht tot een klein gebied te beperken. Wel is er natuurlijk een aanzienlijke brandplek op de motorkap ontstaan. Een bijkomend probleem is hier dat het kleurnummer van de lak niet bekend is. Is dit wel een Porsche kleur?

Voor de eigenaar van deze 924 werd dit allemaal iets te veel. Niet in staat de auto te redden en al helemaal niet meer om er nog een koper voor te vinden. Rest er dan nog alleen maar die ene optie waar geen enkele Porsche liefhebber hardop over durft te spreken? Toch niet. Voor mij biedt deze 924 de mogelijkheid een project te starten waar ik al heel lang in gedachte mee bezig ben. Het combineren van de strakke, haast minimalistische lijnen van de 924, met de techniek van de 944 type II.