HDK-PS project 2

Renovatie 924 Carrera GT


De Renovatie van de body


Hoewel de Porsche 924 Carrera GT in uitstekende staat verkeerde waren er toch een paar dingen die aan de carrosserie gedaan moesten worden. Een zwak punt blijkt de bevestiging van de stoelen op de bodemplaat te zijn. Hier moeten twee kleine scheurtjes dicht gelast worden.
Om de motor verder op te bouwen heb ik deze gedemonteerd. Hierdoor kon ik meteen de motorruimte eens goed onder handen nemen. Alle bedrading en leidingen na gekeken en goed vast gezet.
De bodemplaat onder de motor ontbrak. Deze blijkt hetzelfde te zijn als bij de 924 turbo dus daar was niet zo moeilijk aan te komen. De luchtinlaat voor de intercooler zat los en moest met een nieuwe pakking ertussen weer gemonteerd worden.
De kunststof achterschermen waren gemonteerd zonder de pakking die tussen de carrosserie en het scherm in hoort te zitten. De voorschermen blijken heel lastig “strak” op de body te bevestigen te zijn.

Nieuwe bekleding, exculsief 924 Carrera GT

De Porsche 924 Carrera GT Is voorzien van exclusieve bekleding. Alleen in dit model is de bekleding gebruikt met de “rode krijtstreep”. Door de jaren heen is de bekleding vaal geworden en vooral de voorstoelen vertonen vaak scheuren en beschadigingen.
Na meer dan een half jaar zoeken, bellen en schrijven heb ik een fabrikant gevonden die deze bekleding kon leveren. Het bekleden van het hele interieur is een klus voor een vakman. Dit heb ik uitbesteed.