De renovatie


De restauratie


Modificaties

HDK-PS project 2

Renovatie 924 Carrera GT

De aankoop bij DSP-Porscheparts


De Porsche 924 Carrera GT. Aangeboden door DSP Porsche parts in IJselmuiden. Zonder Nederlands kenteken en met de nodige mankementen. De motor was gedeeltelijk gesloopt voor het vervangen van de distributie, de startmotor en nog wat pakkingen zo hier en daar. Status onbekend. De geschiedenis van de Porsche 924 Carrera GT heb ik door de aanwezige documentatie voor het grootste deel kunnen achterhalen. Ik heb contact gezocht met de eerste eigenaar in Duitsland en de tweede eigenaar in Frankrijk. Via de vierde eigenaar in BelgiŽ weet ik ook veel van de derde eigenaar, ook in BelgiŽ.

De achterkant van de Porsche 924 Carrera GT heeft in BelgiŽ schade gehad. Deze was al zeer vakkundig hersteld met originele Porsche onderdelen. Hierdoor ontbrak de speciale achterbumper van de Carrera GT. Deze was vervangen door een standaard bumper. In de auto lagen nog heel veel originele onderdelen. Een gereviseerde startmotor, een nieuw koppeling en veel klein spul, pakkingen en leidingen voor het herstellen van de motor. DSP Porsche parts leverde nog de ontbrekende achterlichten en een nieuwe voorruit.

Afscheid genomen van de 911 Carrera 3.0 (project 1). Tijd voor een nieuwe uitdaging Zonder te weten wat precies de status van de 924 Carrera GT was heb ik de sprong in het diepe gewaagd. De auto op de aanhanger mee naar huis.