De motor


De restauratie


Het resultaat

HDK-PS project 1

1972 911 2.4T wordt omgebouwd naar "Carrera 3.0"

Porsche 911 Carrera 3.0


De DL-19-15 is in 1972 gebouwd als Porsche 911 2.4T. Toen ik de auto in 1997 kocht was hij al omgebouwd tot het model met de zogenaamde harmonica bumpers. Voorzien van brede achterschermen en een Turbo vleugel. Motorisch was hij niet helemaal in orde en ook de carrosserie had wel wat aandacht nodig. Terugbouwen naar origineel model 1972 was geen optie. Maar de prijs was er naar en de auto werd de basis voor mijn eerste project.

Het interieur was wel nog heel erg jaren 70. Hoewel nog best in redelijke staat lieten comfort en veiligheid wel te wensen over. Niet alles was meer origineel en enkele delen ontbraken zelfs. Als eerste heb ik driepunts rolgordels gemonteerd. Daarna heb ik voor een appel en een ei een compleet interieur van een 911 Turbo op de kop weten te tikken. Bordeauxrood, dus niemand anders wilde het hebben.

De motor bleek echter een ander verhaal. “Baggervet, lekken aan alle kanten en lopen voor geen meter.” Dat was een hele uitdaging. Om te ontdekken waar de olie lekte moest het motorblok eerst grondig schoongemaakt worden. Veel pakkingen meteen vervangen. De carburateurs schoon gemaakt en afgesteld. En tot slot een uitvoerige servicebeurt. Hiermee was de 2.4 in ieder geval weer rijdbaar.